Rafaela Nadala su pogodila tri poraza, a samo nakon jednog je plakao

Toni Nadal otkrio

Rafaela Nadala su pogodila tri poraza, a samo nakon jednog je plakao

A. Čaušević

Toni Nadal, stric i nekadašnji trener Rafaela Nadala, otkrio je je koja su tri najbolnija poraza španskom teniseru. 

Toni Nadal je kazao da je Rafi najteže pao poraz u finalu Wimbledona iz 2007. godine kada ga je pobijedio Roger Federer sa 3:2 u setovima: 7:6, 4:6, 7:6, 2:6, 6:2.

"Jedini put kada je Rafa plakao poslije poraza u svlačionici bilo je 2007. godine. Bilo je to poslije finala Wimbledona kada ga je pobijedio Roger Federer", rekao je Toni Nadal.

Možda i najboljem teniseru svih vremena teško su pali i porazi od Novaka Đokovića u finalu Australian Opena 2012. godine te protiv Robina Soderlinga na Roland Garrosu 2009. godine.

"Dva poraza će Rafa zauvijek pamtiti jer ih je teško prebrodio. Prvi je protiv Novaka Đokovića u finalu Australian Opena 2012. godine , a drugi je od Robina Soderlinga 2009. na Roland Garrosu", poručio je Toni Nadal.

Soderling je 2009. Nadala pobijedio u četvrtom kolu sa 3:1 (6:2, 6:7, 6:4, 7:6), a u finalu je izgubio od Federera.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi