Ranking karijere za Mirzu Bašića
Bašić je prije dvije godine ostvario ranking karijere kada je došao na 109. mjesto, no čini se da može puno više i to sada pokazuje

Zakucao na vrata najboljih 100 tenisera

Ranking karijere za Mirzu Bašića

Edmir Škorić

Mirza Bašić je novom pobjedom u Sofiji došao do sigurnog rankinga karijere.

Bašić je u februaru 2016. godine bio 109. na ATP listi i to mu je ujedno rekord, ali sada je zakucao na vrata Top 100 i nakon pobjede nad Nijemcem Maximilanom Martererom u četvrtfinalu ATP turnira u Sofiji došao je do 101. mjesta.

Obzirom da se igra još nekoliko turnira, na live ATP listi često dolazi do promjena u i oko broja 100, ali Mirza je trenutno 101. sa 543 boda, koliko ima i Italijan Marco Cecchinato na 100. mjestu.

Bašić bi mogao vrlo brzo da "upadne" u Top 100, a ukoliko bi uspio da u polufinalu Sofije iznenadi Stana Wawrinku, sigurno će napredovati nekoliko pozicija.

Mogla bi ovo biti jako uspješna godina za Bašića i konačno bismo trebali da imamo dvojicu tenisera među 100 najboljih. Damir Džumhur je trenutno na 29. mjestu.

Top Komentari

Jadnimi
Na trenutnoj listi Mirza nije na 101. već na 102. mijestu, prestigao ga je Thiago Monteiro. Ovisno o današnjim i strašnjim rezultatima, u slučaju poraza u ponedeljak na zvaničnoj listi će biti na 102. ili 103. poziciji , što bi bio njegov ranking karijere, ali ako pobijedi, to je več druga prića
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi