Raonić i Ćorić u drugom krugu Mastersa u Torontu

Slavili sigurne pobjede

Raonić i Ćorić u drugom krugu Mastersa u Torontu

Ovih dana je u Torontu počeo još jedan u nizu turnira iz Masters serije, a prvi mečevi nisu donijeli neka posebna iznenađenja. 

Najveći derbi prve runde su odigrali domaći igrač Miloš Raonić i Belgijanac David Goffin, a Raonić je ovaj susret dobio bez većih problema sa 2:0 u setovima.

Druga uzdanica domaćih navijača, Vasek Pospisil, nije uspio da prođe dalje jer ga je u toj namjeri zaustavio Hrvat Borna Ćorić koji je slavio sa 2:0 u setovima.

Od ostalih tenisera treba reći da su u noći s ponedjeljka na utorak dalje prošli Španac Carreno-Busta koji je prvi set protiv Japanca Nishioke dobio sa 6:0 nakon čega mu je rival predao meč zbog povrede te Argentinac Diego Schwartzman koji je sa 2:0 slavio protiv Kylea Edmunda.

Svemu dodajmo da će današnji program na ovom mastersu biti vrlo zanimljiv obzirom da će na teren igrači poput Stana Wawrinke, Nicka Kyrgiosa, Novaka Đokovića ili Grigora Dimitrova. Treba dodati i to da će na teren danas i bh. predstavnik Damir Džumhur koji će imati vrlo težak posao obzirom da igra protiv sjajnog Grka Tsitsipasa.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi