Raonic nastavio svoju seriju

Kanađanin u drugom polufinalu zaredom

Raonic nastavio svoju seriju

M. Maksimović

Najbolji posao u četvrtfinalu Memphisa je napravio Austrijanac Jurgen Melezer. On je u dva seta pobjedio prvog nositelja, Amerikanca Johna Isnera 6-3,7-6.

U prvom setu je Austrijanac dva puta uzeo servis svom protivniku i to je bilo to. Drugi set je odlučen u tie breaku.Isner je imao dvije break lopteu cijelom meču. Obe je propustio.Radek Stepanek se donkle mučio u prvom seta protic Sama  Querreya, ali je u drugom Amerikanac ostao na nuli.

Kanađanin Milos Raonic nastavlja pozitivnu seriju koju je počeo u San Joseu. Nova žrtva je bio Belgijanac Olivier Rochus koji je bio nemoćan protiv sjajnog servisa Kanađanina. Raonic je odservirao 26 aseva.Najmanje očekivan u ovom društvu je svakako Nijemac Benjamin Becker. Becker je iskoristio svoju priliku, pa je sa
7-5,7-6(5) prošao Poljaka Kubota.

Rezultati četvrtfinala:
Radek Stepanek (Češ,3) - Sam Querrey (USA) 7-6(5),6-0
Jurgen Melzer (Aut) - John Isner (USA,1) 6-3,7-6 (8)
Milos Raonic (Kan,4) - Olivier Rochus (Bel) 6-3,7-6 (3)
Benjamin Becker (Nje) - Lukasz Kubot (Pol) 7-5,7-6 (5)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.