Senzacija na US Openu: Millman poslao Federera kući

Pobijedio sa 3:1 u setovima

Senzacija na US Openu: Millman poslao Federera kući

E. Čaušević

Švicarski tenise Roger Federer oprostio se od takmičenja na US Openu jer je u osmini finala poražen od Johna Millmana.

Australijanac je napravio veliku senzaciju jer je uspio savladati drugog tenisera svijeta sa 3:1 u setovima (3:6, 7:5, 7:6, 7:6). Federer je odlično otvorio ovaj meč i nakon nešto više od pola sata igre u prvom setu slavio je sa 6:3 i poveo sa 1:0.

Međutim, u nastavku se desilo ono što skoro niko nije mogao očekivati. Drugi set je trajao sat vremena i Millman se uspio vratiti na 1:1 jer je dobio ovaj set sa 7:5. U naredna dva seta gledali smo oba puta tie-break, a Australijanac je nastavio sa sjajnom igrom.

Millman je treći set dobio nakon što je u tie-breaku bio bolji sa 9:7, te je poveo sa 2:1 u setovima. Tada su mnogi očekivali da će se Federer probuditi i vratiti u meč, ali to se nije desilo. Ispostavilo se da je četvrti set odlučujući jer je Millman nastavio igrati u odličnom ritmu.

Nakon 55 minuta igre u četvrtom setu koji je otišao u tie-break Millman je slavio sa 7:6, odnosno 3:1 u setovima i tako se plasirao u četvrtfinale. Millman, koji je 55. teniser svijeta, u četvrtfinalu će igrati protiv Novaka Đokovića.

US Open, osmina finala:

John Millman - Roger Federer 3:1 (3:6, 7:5, 7:6, 7:6)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije