Roger Federer dobio prvi set s nulom, a zatim spašavao "živu glavu"

Odličan meč s Gaelom Monfilsom

Roger Federer dobio prvi set s nulom, a zatim spašavao "živu glavu"

Admin Čaušević

Roger Federer i Gael Monfils su odigrali odličan meč u 3. kolu Mastersa u Madridu. Slavio je švicarski teniser s 2:1 (6:0; 4:6; 7:6).

Nakon tri godine Federer je odlučio igrati na zemljanoj podlozi. Masters u Madridu je započeo sigurnom pobjedom protiv Richarda Gasqueta (6:1; 6:2), a u trećem kolu ga je čekao duel s Monfilsom.

Švicarac je meč počeo na furizona način. Nakon svega 18 minuta igre poveo je s 1:0 u setovima. Breakovi u prvom, trećem i petom gameu te sigurna igra na svoj servis su mu bili dovoljni za 6:0.

U drugom setu Monfils je progirao i odgovorio na najbolji mogući način. Ekspreno je poveo s 3:0 nakon breaka u drugom gameu. Federer je uzvratio u sedmom gameu, u devetom gameu je imao novu loptu za break, ali je nije iskoristio.

Deseti game je donio treći break kojeg je napravio Monfils i drugi set dobio sa 6:4 i izjednačio u setovima na 1:1.

Odlučujući set je počeo na identičan način kao prethodni. Francuz je vrlo brzo poveo sa 3:0, a Federer je napravio break u sedmom gameu te je izjednačio na 4:4.

U naredna dva servis gamea oba tenisera su bila sigurna iako je u 11. gameu Monfils imao dvije meč lopte. Pobjednika je odlučio tie-break u kojem je Federer bio superioran sa 7:3 za plasman u narednu rundu. 

U četvrtfinalu Federer će igrati protiv Dominica Thiema.

U četvrtfinale se plasirao i Stan Wawrinka koji je sa 2:0 bio bolji od Keia Nishikorija. Švicarac je prvi set dobio sa 6:3, a drugi poslije tie-breka 7:6 (3). Wawrinkin protivnik će biti bolji iz duela Rafael Nadal - Frances Tiafoe.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti