Toni Nadal priznao: Đoković je uvijek bio teži rival od Federera

Nekadašnji trener Nadala

Toni Nadal priznao: Đoković je uvijek bio teži rival od Federera

Dugogodišnji trener Rafaela Nadala, Toni, koji je inače i njegov stric, priznao je u razgovoru za inostrane medije kako je Rafa uvijek imao više problema sa Đokovićem nego sa Federerom.

Toni kaže da je Novaka uvijek bilo teže pobijediti kada je u pravoj formi nego Rogera, a dodaje kako je Federer promijenio način igre protiv Nadala u posljednje vrijeme te ga zbog toga i uspijeva pobjeđivati.

"Najkomplikovaniji rival bio je Đoković, barem po mom mišljenju. Oduvijek sam osjećao da je Novaka, ukoliko igra dobro, teže pobijediti nego Rogera. On je radio sve kako treba, ima vrhunsku odbranu i napad, oduvijek je takmičarski nastrojen i ja sam želio maksimum od Rafaela", kaže Toni pa se osvrće i na posljednje duele koje su igrali Rafa i Roger:

"Dugo vremena je Federerova igra bila komforna za Rafaela, ali onda je Švicarac promijenio taktiku – postao je još agresivniji, učinio je poene bržim i nije dozvoljavao Rafi da igra tenis. Rafaelu je potrebno vrijeme da bi osvajao poene, a Federer je prešao na vrlo visok ritam prihvatajući da će u tom procesu praviti i greške. Ipak, pravio je manje neiznuđenih grešaka i mečevi su zavisili od njega", dodaje Toni.

Inače, Rafa je trenutno na omjeru 23 pobjede i 15 poraza protiv Federera, dok je protiv Novaka u minusu jer ima 25 pobjeda i 28 poraza.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi