Plakao je cijeli sportski svijet: Najveći teniser svih vremena odigrao je svoj posljednji meč
Foto - EPA

Emotivan oproštaj nenadmašnog velemajstora

Plakao je cijeli sportski svijet: Najveći teniser svih vremena odigrao je svoj posljednji meč

M. Šljivak

Legendarni Švicarac Roger Federer odigrao je protekle noći svoj posljednji meč u profesionalnoj karijeri.

Federer je u paru s velikim rivalom Rafaelom Nadalom poražen na Laver Cupu u Londonu od američkog para Jack Sock - Frances Tiafoe s 2:1 (4:6, 7:6, 11:9) i tako je okončao veliku karijeru.

Čuveni Švicarac je prošle sedmice objavio kako će mu nastup na Laver Cupu biti posljednji meč karijere i očekivano su na ovom meču viđenje velike emocije svih prisutnih.

Po mnogima najveći teniser svih vremena nije mogao suzdržati suze. Plakao je on, plakao je i Nadal kao kiša, kao i gotovo kompletna londonska O2 Arena. Nije ni čudo jer ovakav teniski genije više se neće roditi.

Oglasi

A i u posljednjem meču Fedex je pokazao dovoljno magije da podigne publiku na noge. Za kraj je pogodio još jedan svoj nemogući poen.

Roger Federer je u velikoj karijeri koja je počela davne 1998. godine osvojio 20 Grand Slam titula te ogroman broj drugih velikih i malih turnira širom svijeta.

Jednostavnost i genijalnost njegove igre nešto je što se vjerovatno nikada neće ponoviti u svijetu tenisa. Nije nikakvo čudo što je za mnoge najveći teniser ikad.

Plakao je Fedex od emocija. Publika je bila na nogama, a on se posljednji put obratio s terena.

"Ovo je bio predivan dan. Momcima sam već rekao da sam sretan i da nisam tužan. Sve je ovo bilo nevjerovatno. Hvala vam svima. Priredili ste fenomenalnu noć", rekao je Federer na oproštaju.

Bilo nam je zadovoljstvo legendo!

Top Komentari

Klicko
Vidi nadala madridskog gowneta i lažnih suza,pljuc
3 0
Mehinaldo
Mislim da se nece u jednom sportu skupiti vise rivala takvih kao njih cetvorica i ovakve scene svaka cast ljudi
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi