Federer zna ko će osvojiti US Open - tvrdi da je to sigurna oklada

Ima svog favorita

Federer zna ko će osvojiti US Open - tvrdi da je to sigurna oklada

Edmir Škorić

Pred nama su polufinala posljednjeg Grand Slama sezone, a veliki favorit za osvajanje je Novak Đoković.

Srbijanski teniser juri rekordnu 24. titulu na Grand Slam turnirima, a najprije večeras od 21 sat mora da pobijedi Bena Sheltona, senzacionalnog Amerikanca, kako bi se plasirao u finale.

U drugom polufinalu igraju Rus Daniil Medvedev i Španac Carlos Alcaraz, a Roger Federer nema nikakvu dilemu ko je prvi favorit za osvajanje naslova.

"Kladio bih se na Novaka Đokovića. To je sigurna oklada", izjavio je sada već bivši slavni teniser koji će ostati upamćen kao jedan od najboljih svih vremena.

Izjavu je Federer dao prije nekoliko dana, a tada je za osvajačicu US Opena u ženskoj konkurenciji projektovao Igu Swiatek, no oklada mu se nije ostvarila jer je Poljakinja poražena od Jelene Ostapenko u osmini finala.

Oglasi

Coco Gauff i Aryna Sabalenka igrat će za tituku. Amerikanka je pobijedila Muchovu, dok je Bjeloruskinja nakon velike borbe i drame na kraju slavila na drugom Amerikankom, Madison Keys.

Mnogi ljubitelji tenisa u finalu očekuju novi okršaj Đokovića i Alcaraza, dvojice najboljih tenisera današnjice.

Ove godine igrali su već tri puta i svaki put su to bili spektakularni mečevi. Iako je 16 godina mlađi, Alcaraz pravi velike probleme Novaku i on je u grupi rijetkih aktivnih tenisera u ovom trenutku mogu da pariraju Đokoviću.

Mladi Ben Shelton će večeras imati tu čast da se suprostavi Đokoviću i pokušat će da priredi veliku senzaciju.

On je tek drugi Amerikanac u posljednjih 17 godina koji se uspio plasirati u finale američkog Grand Slama, a legendarna belgijska teniserka Justine Henin vjeruje da ima čemu da se nada.

"Ben je fenomenalan. Bio je takav već kada smo ga na ovoj razini otkrili u Melbourneu. Bilo mu je teško mjesecima nakon toga, malo se tražio, što je za mladog igrača normalno. Čekao je US Open da se opet pokaže i izabrao je dobar trenutak. Volimo njegov spektakularni tenis. Pokazuje svježinu i karizmu. Često pričamo o Carlosu Alcarazu, o tome kako uživa na terenu, ali sada uživa i Shelton.

Nećemo ih uspoređivati, ali ponuditi takvo nešto publici je izuzetno. Ludo je vidjeti Sheltona u polufinalu. Želimo pravi meč. Želimo da Shelton svojim tenisom bude u stanju iznenaditi. Nije da ne želimo Novakovu pobjedu, nego se radujemo meču, sukobu različitih stilova igre. Može li Shelton ostati miran? Čini se da je na dobrom putu. Pokazuje jaku fizičku snagu i vidi se da je radio na tome."

Top Komentari

AlphaStrong
Tvoj sam fan i svi znamo da si najbolji teniser svih vremena, ali si pogriješio, Alkaraz osvaja US open.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi