Soba 17-godišnjeg Federera: Na zidu Pamela Anderson i zastava zemlje iz regiona

Kada je sve počelo

Soba 17-godišnjeg Federera: Na zidu Pamela Anderson i zastava zemlje iz regiona

E. Škorić

Roger Federer jedna je od najznačajanijih osoba u historiji tenisa i sporta, a kao tinejdžer također je imao svoje idole poput Pamele Anderson, Michaela Jordana ili Shaquillea O'Neala. Moglo se to primijetiti na osnovu fotografije nastale u njegovoj sobi kada je imao samo 17 godina.

Sada već bivši teniser Roger Federer smatra se jednim od najvećih sportista svih vremena. 

Federer se nedavno oprostio od tenisa, nakon što je osvojio 20 Grand Slam titula i nakon što je godinama igrao u samom vrhu, te bez ikakve sumnje ispisivao stranice historije ne samo tenisa već i sporta općenito.

Roger je uz Rafaela Nadala i Novaka Đokovića radio čuda na teniskim terenima, idol je mnogima širom svijeta, a kao i svaki "običan" čovjek na svijetu, imao je djetinjstvo koje će pamtiti.

Prolazio je naravno svoje tinejdžerske faze, a fotografija koja se pojavila na internetu otkrila je ko su bili njegovi idoli. Fotografija je nastala u Rogerovoj sobi, kada je imao 17 godina. Već tada su vidljivi izloženi trofeji, iako se radilo o početku njegove impresivne karijere.

Odjeven u široku Nike trenirku, budući 20-struki osvajač Grand Slam turnira pokazao je svoju sobu pred kamerama.Zidove su krasili posteri njegovih tinejdžerskih heroja.

Oglasi

Među njima su Pamela Anderson iz popularne serije Baywatch, kao i NBA legende Michael Jordan i Shaquille O'Neal. Nekoliko drugih nasumičnih predmeta moglo se vidjeti razbacano uokolo, uključujući kaubojski šešir, makedonsku zastavu i mini košarkaški obruč.

Federeru je od tog trenutka trebalo još pet godina da osvoji svoj prvi GS naslov, kada je prvi put trijumfirao u Wimbledonu 2003. godine. Federer je ukupno osvojio nevjerovatna 103 naslova u pojedinačnoj konkurenciji, kao i zlatnu olimpijsku medalju u parovima u Pekingu 2008.

Nakon borbi s povredom koljena, emotivni Fed je prošlog mjeseca objavio svoje povlačenje iz tenisa u 41. godini. Odigrao je svoj posljednji meč na Laver Cupu, s Rafaelom Nadalom u uzbudljivom porazu od Jacka Socka i Francesa Tiafoea.

Uplakani Federer zahvalio se publici 02 Arene nakon meča, također podijelivši posljednji trenutak uz teren s vidno dirnutim Nadalom.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi