Istinsko čudo Rogera Federera za kraj: "Ovo nikad nisam vidio"

Nevjerovatan potez

Istinsko čudo Rogera Federera za kraj: "Ovo nikad nisam vidio"

M. Šljivak

Roger Federer završio je veličanstvenu tenisku karijeru.

Čuveni Švicarac oprostio se na Laver Cupu u Londonu u meču parova kojeg je odigrao s Rafaelom Nadalom, a otišao je ispunjen i sretan i uz lavinu emocija koje je dobio od svih.

Federer je tokom karijere radio istinska čuda na terenu. Pogađao je nemoguće, igrao je čudesan tenis i nije nikakvo iznenađenje što je za mnoge najveći igrač svih vremena.

Malo magije ostavio je i za svoj posljednji meč. Izveo je jedan udarac koji je nekim čudom uspio proći kroz konopce kojim je mreža vezana za metalnu strukturu.

Previše prostora između vezova nema, pa je samim tim još veće čudo koje je napravio. Uspio je izvesti udarac, a ni sam nije vjerovao kuda je loptica prošla.

Oglasi

Komentator Eurosporta ostao je šokiran. Mark Petchey nije mogao da vjeruje u ono što je vidio.

"Je li ovo zaista prošlo kroz konopce? Ako je prošlo onda se ne računa. Ovo nikad nisam vidio", govorio je u mikrofon Petchey i dodao je:

"Čak i na kraju karijere Roger nam daje nešto što nismo nikad ranije vidjeli. Malo je igrača koji mogu pogoditi ovako nešto. Čovjek je strijelac, pogađa ciljeve koje niko drugi ne može".

Roger Federer je na kraju karijere ispraćen ovacijama. Niko nije ostao ravnodušan na odlazak legende i u suzama je završila kompletna O2 Arena.

Fedex će ostati upamćen kao jedan od najvećih ikad, za mnoge i najbolji.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije