Medvedev ničim izazvan prišao Đokoviću, rekao par riječi i napustio meč

Nikom nije jasno šta se dešava

Medvedev ničim izazvan prišao Đokoviću, rekao par riječi i napustio meč

Eldar Ganibegović

Nevjerovatnoj situaciji svjedočili smo danas u Kazahstanu.

Naime, Novak Đoković plasirao se u finale turnira u Astani nakon odustajanja Daniila Medvedeva.

Rus, bivši svjetski lider, odlučio se niotkuda povući. Dogodilo se to na kraju drugog seta koji je dobio Novak Đoković sa 7-6 (8), nakon što je prvi dobio Daniil Medvedev sa 6-4.

Nakon posljednje lopte drugog seta Daniil Medvedev je prišao Novaku Đokoviću, rekao nekoliko riječi i rukovao se s njim. Kasnije je otišao do suca i rekao mu da neće nastaviti meč.

Odluka Daniila Medvedeva iznenadila je sve, jer Rus niti u jednom trenutku utakmice nije pokazao da ima zdravstvenih problema.

[twitter]https://twitter.com/busyknowingball/status/1578754628677615616?s=20&t=upXOi_jkcjyJkjTJO1ZDCg[/twitter]

Oglasi

Novak Đoković rekao je kako je uvjeren da se Daniil Medvedev povukao zbog zdravstvenih problema, ali je priznao da ga je ta odluka iznenadila. 

"Stvarno se nadam da nije ništa ozbiljno. Poznajem Daniila, on je sjajan momak, borac. Ne bi se povukao iz meča da nije osjećao da može nastaviti ili da je znao da to neće pogoršati njegovu povredu. 

Iznenadilo me što se povukao. Izgledalo je prilično dobro. Možda je u zadnjih šest-sedam poena bio sporiji. Rekao mi je da ima problema s aduktorima.

Bio je tijesan meč, pogotovo u drugom setu. Čak bih rekao da je bio bolji igrač u oba seta. Borio sam se i pokušavao pronaći rješenja.

Pronašao sam rješenje u drugom setu, ali tužan sam zbog turnira, zbog svih ovih ljudi koji su uživali u ovom meču i zbog Daniila, jer je moralo završiti na ovaj način", rekao je Novak Đoković, a prenosi Eurosport.

Novak Đoković će u finalu Astane igrati protiv Stefanosa Tsitsipasa, koji je u polufinalu bio bolji od Andreja Rubljova 4-6, 6-4, 6-3.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi