Nadal: Vratiće se Novak

Španac vjeruje u Đokovića

Nadal: Vratiće se Novak

Španski teniser Rafael Nadal vjeruje da će se njegov kolega Novak Đoković vratiti u sami vrh. 

Đoković ima velikih problema sa pronalaskom prave forme otkad se vratio na teren početkom godine, a za sada ni na jednom turniru nije otišao dalje od osmine finala. Na aktuelnom turniru u Madridu ispao je već u drugom meču od Edmunda.

Ipak, Nadal smatra da je to samo prolazni period:

"Na kraju dana, Đoković je u svakom meču favorit i uvijek je iznenađenje kada izgubi. Kada ide, sve je dobro. Međutim, kada je loše, onda je mnogo teže. Novak ide korak po korak i oporavit će se. Nema nikakve sumnje da će ponovo biti na najvišem nivou. Postoje poteškoće, stvari u sportu nisu lagane. Vjerujem da Novak to zna. Ono što je on uradio u karijeri je nevjerovatno. Uvjeren sam da će to nastaviti i u budućnosti", rekao je Rafa.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi