Nevjerovatni Nadal osvojio 48 zaredom setova na šljaci

Pobijedio i Gaela Monfilsa

Nevjerovatni Nadal osvojio 48 zaredom setova na šljaci

Španski teniser Rafael Nadal ostvario je danas novu pobjedu.

On je u šesnaestini finala turnira u Madridu porazio Francuza Gaela Monfilsa sa 2:0 u setovima i na taj način ostvario 13. vezanu pobjedu.

Španac je bio veliki favorit na ovom susretu, a tu ulogu je bez problema opravdao. U prvom setu je napravio jedan, a u drugom tri brejka i slavio je sa 6:3 i 6:1. Nadal će u osmini finala igrati protiv Argentinca Diega Schwartzmana.

Zanimljivo, Španac sada ima 48 zaredom osvojenih setova na zemlji i ukoliko osvoji i naredni, izjednačit će rekord Johna McEnorea koji je 1984. godine imao 49 vezanih setova na tepihu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi