Američki teniser nestao bez traga nakon što je testiran pozitivno na koronavirus
Foto - EPA

Pokupio porodicu i otišao

Američki teniser nestao bez traga nakon što je testiran pozitivno na koronavirus

Midhat Šljivak

Nevjerovatna situacija desila se u Rusiji.

Američki teniser Sam Querrey nestao je iz ruskog St. Petersburga nakon što je testiran pozitivno na koronavirus.

Nakon što je dobio pozitivan nalaz pred start turnira, on je prebačen zajedno sa suprugom i sinom u luksuzni hotel, kako bi naredne dane proveli u karentinu.

Međutim, nakon što mu je javljeno da će ljekari doći kako bi provjerili stanje njega i njegove porodice, Querrey je odlučio da nestane.

Unajmio je Amerikanac privatni avion. Pobjegao je u nepoznatom pravcu, a navodno se nalazi u jednoj od baltičkih zemalja iz okruženja gdje mu ne treba negativan test za ulazak.

ATP se oglasio nakon svega i Quarrey bi mogao dobiti čak tri godine suspenzije.

"ATP je obaviješten o incidentu i ozbiljnom kršenju protokola. Mi smo prema pravilniku ovo shvatili veoma ozbiljno i pokrenuta je istraga".

Quarreyju prijeti novčana kazna od 100.000 dolara i suspenzija od tri godine.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi