Čast svima, ali Rogeru ravnog nema
Švicarski teniser ide nezaustavljivo ka odbrani titule u Indian Wellsu.

Švicarac u četvrtfinalu Indian Wellsa

Čast svima, ali Rogeru ravnog nema

Švicarski teniser Roger Federer još jednom je pokazao da igra u životnoj formi. On je rano jutros po našem vremenu u okviru osmine finala turnira u Indian Wellsu porazio Francuza Jeremyja Chardyja sa 2:0 u setovima i plasirao se u četvrtfinale. 

Iako ima 37 godina, čini se da Federer igra u životnoj formi i da mu trenutno nema ravnog na ATP Touru, a Francuz Chardy je doživio rutinski poraz jer nijednom nije zaprijetio Rogeru na njegov servis.

Federer je u prvom setu mirno čekao svoju priliku za brejk, a dočekao ju je u 11. gejmu kada oduzima servsi rivalu i dolazi do vodstva 6:5. Nešto kasnije bio je siguran na svoj servis i set je osvojio za 7:5 za 46 minuta igre. U drugom setu također je viđena slična priča, a Roger je ovog puta dva gejma ranije napravio brejk i dobio set sa 6:4.

Inače, Švicarcu je ovo bila 20. vezana pobjeda računajući i mečeve Hopman Cupa, a u četvrtfinalu će igrati protiv veoma nezgodnog rivala Hyeon Chunga kojeg je već pobijedio u polufinalu Australian Opena.

Osim Rogera, sinoć su dalje između ostalog prošli Juan Martin del Potro, Sam Querrey i Miloš Raonić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi