Santoro: Novak je skoro onaj stari, ali nije favorit na Roland Garrosu

Tako smatra penzionisani Francuz

Santoro: Novak je skoro onaj stari, ali nije favorit na Roland Garrosu

Nekadašnji francuski teniser Fabrice Santoro smatra da Novak Đoković nije jedan od favorita na Ronald Garrosu, a kao razlog je naveo fizičku spremu.

Popularni Nole je odigrao sjajno turnir u Rimu prošle sedmice, ali je zaustavljen u polufinalu od Nadala koji ga je pobijedio sa 2:0 u setovima.

Santoro smatra da je Đoković skoro ponovo onaj stari, ali da ga fizička sprema dijeli od toga da bude maksimalno konkurentan na Roland Garrosu.

"Novak sada ne samo da igra dobro, nego je ponovo ambiciozan. Tako mi djeluje još od Monte Carla, a mislim da je trenutna razlika u odnosu na starog Đokovića samo fizička. Sadašnjim nivoom igre može da pobijedi mnoge u Parizu, ali da bi bio favorit mora imati nevjerovatno tijelo", rekao je Santoro i dodao:

"Na Roland Garrosu treba da se dobiju dva-tri meča od po četiri ili pet sati, a trenutno se na Novaku vidi da utiče kada odigra dva zaredom poena visokog intenziteta. Ne može se tijelo dovesti u red za devet dana, zato mi Novak nije među favoritima, ali samo zato".

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi