Šarapova progovorila o najmračnijem dijelu svoje karijere: 'Mama je sedmicama spavala sa mnom'

Zbog dopinga bila suspendovana dvije godine

Šarapova progovorila o najmračnijem dijelu svoje karijere: 'Mama je sedmicama spavala sa mnom'

Edmir Škorić

Jedan od najupečatljivijih momenata u velikoj karijeri ruske teniserke Marije Šarapove bio je doping skandal 2016. godine.

Tada je Šarapova suspendovana na dvije godine od strane Međunarodne teniske federacije zbog korištenja nedozvoljenog lijeka meldonijuma.

Marija je tada istakla da sporni meldonijum, lijek koji je zabranjen u većini zemalja, a pomaže u problemima sa srcem, uzima punih deset godina, kao i da je njena greška što nije provjerila da je spomenuti lijek zabranjen od početka nove sezone.

"Majka je spavala sa mnom nekoliko sedmica kada se dogodio taj skandal, tako da nisam morala biti sama. I tata je često bio tu kako bi mi pomogao da prebrodim tu krizu", kazala je Šarapova, prisjetivši se najgoreg perioda u svojoj karijeri.

"Tog sam se jutra probudila i osjećala sam se kao da se pripremam za utakmicu. Bilo je vrlo teško shvatiti da treba stati pred svijet i reći da si uništila sve što si u životu izgradila", kazala je.

Nakon konferencije za novinare na kojoj je 2016. godine otkrila "prevaru", kao da je u zemlju propala.

"Nakon te konferencije za novinare, izbrisala sam sve svoje društvene medije s mobitela kako bih se zaštitila, održala razum i blokirala mišljenje drugih. Nikad mi nije bilo stalo što ljudi misle, ali odjednom se to dogodi i tada shvatiš da ti je stalo. Bio je to neugodan osjećaj".

Tridesettrogodišnja Ruskinja je početkom godine okončala karijeru. Maša je u bogatoj karijeri osvojila 35 titula u singlu, od čega pet Grand slam trofeja. Dva puta je osvajala Roland Garros, a po jednom Wimbledon, Australian Open i US Open.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti