Serena: Borim se za ženska prava i žensku ravnopravnost

Izgubila finale, ali na kakav način

Serena: Borim se za ženska prava i žensku ravnopravnost

E. Škorić

Prava drama odvijala se tokom sinoćnjeg finala US Opena između Serene Williams i Naomi Osake.

Japanka je osvojila prvu Grand Slam titulu nakon što je u nevjerovatnom i kontroverznom finalu pobijedila Serenu sa 6:2, 6:4.

Finale je obilježila i svađa Serene i suca Alberta Ramosa, kojeg je nazvala lopovom i za to je kažnjena gemom koji ju je na kraju koštao meča i titule. 

Sve je počelo početkom drugog seta. Serena je vodila 1:0, a u drugom gemu je Osaka servirala. U jednom trenutku sudac je upozorio Serenu za "coaching", s obzirom na gestikulacije njenog trenera Patricak Mouratogloa, koji je imao uzdignute palčeve.

Iako i on i Serena tvrde da nije u pitanju "coaching" već podrška, sudac je to protumačio kao šifrirane savjete. Serena se naravno iznervirala i već u sljedećem gemu napravila dvostruku pogrešku na brejk-loptu, da bi od bijesa razbila reket. Kako nalažu pravila, takvo ponašanje se kažnjava, a kako je već imala upozorenje ostala je bez poena. Onda se više iskusna Amerikanka nije mogla smiriti.

"Nikada nisam nikoga prevarila. Imam kćerku, borim se i za njena prava. Dugujete mi izvinjenje", poručila je Serena sucu.

"Recite da ste mi ukrali poen, recite to! Izvinite mi se! Vi ste obični lopov!", urlala je iskusna Amerikanka, a na kraju svega ostala je bez gema i meča.

"Borim se za ženska rava i za žensku ravnopravnost. Nastavit ću da se borim i da imam jednaka prava. Ni Cornet nije zaslužila kaznu kada je skinula majicu.Ovo je nevjerovatno", oglasila se kasnije jedna od najboljih teniserki svijeta.

Serenin trener Mouratoglou je nakon meča priznao da je davao signale Sereni, ali otkrio i jednu veliku istinu.

"Iskreno, bio je to coaching, ali mislim da ona uopće nije gledala prema meni i zato je smatrala da coachinga nije bilo. No, ja sam radio ono što radi svaki trener na svakom meču. I Osakin trener je radio istu stvar. Mislim da je vrijeme da prekinemo s tim licemjerjem. Ovaj sudac je sudio nekoliko Nadalovih finala i njegov ujak Toni to radi nakon baš svakog poena i nikad nije dobio upozorenje", rekao je Patrick novinarki ESPN-a.

Top Komentari

Babo
Ne prdi Smrdo jedna sta se vadis...
14 9
ismir rasimovic
klasican Coaching.cak joj je na kraju jos jednom klimnuo glavom da potvrdi sta joj je suflirao...znaci,bez potrebe je "nedodirljiva" jos jednom napravila scenu i unistila najljepsi trenutak u mladoj karijeri sjajnoj djevojcici...serena,penzija,dosta te je
10 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije