Serenino ponašanje uništilo finale, Osaka slavi naslov

Tenis je dobio novu zvijezdu

Serenino ponašanje uništilo finale, Osaka slavi naslov

Finale US Opena u ženskoj konkurenciji iznenađujuće je osvojila Naomi Osaka.

Mlada japanska teniserka je uzbudljivom meču koji je trajao sat i 41 minut savladala favorizovanu Serenu Williams sa 2:0 (6:2, 6:4) u setovima, te na taj način došla do prve Grand Slam titule u karijeri.

Osaka je od starta meča odigranog u New Yorku bila znatno smirenija u odnosu na Amerikanku. Kada ju je konačno slomila kod rezultata 6:2, 4:3, uslijedilo je nesportsko ponašanje Williams koja je ušla u raspravu sa sucem da joj je ukrao poen, da ju je uvrijedio jer ju optužuje da je varalica i da joj se mora ispričati.

Umjesto poena Amerikanka je ostala i bez gema, što je kazna kakva se u finalu jednog Grand Slam turnira ne pamti, a u finišu Naomi se nije dala omesti i uspjela je završiti meč te učiniti da postane prva Japanka s Grand Slam titulom. 

Osaka će od ponedeljka zauzimati osmu poziciju na WTA listi.

US Open, finale:

Osaka – S. Williams 6-2, 6-4

Top Komentari

Alkma
Obogatilo se do te mjere da je se pocelo bahato ponast i kada nije upravu mora joj se izvnuti
18 2
Mesa.Sabanadzovic
Jel joj butros butros gali sra u rodu?
6 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi