Serena nakon nevjerovatnog poraza: Ona je jednostavno igrala predobro na meč lopte

Amerikanka izgubila dobijen meč

Serena nakon nevjerovatnog poraza: Ona je jednostavno igrala predobro na meč lopte

Američka teniserka Serena Williams ispala je sa Australian Opena nakon što je od Karoline Pliškove izgubila na nevjerovatan način.

Serena je u trećem, odlučujućem setu, imala prednost od 5:1 te je čak servirala za meč u tom trenutku i imala meč loptu. Ipak, Pliškova se uspjela izvući te je kasnije spasila još tri meč lopte na svoj servis i posljednji set dobila sa 7:5.

Nakon meča Serena je naravno bila razočarana, a poručila je da nije uradila ništa pogrešno na meč loptama već je njena protivnica u tim trenucima odigrala najbolji tenis.

"Mislim da je igrala fantastično na tim meč loptama. Bukvalno je pogađala linije, poludjela je na tim meč loptama. Igrala je nevjerovatno", rekla je Serena i dodala:

"Ona se nije predavala u tim trenucima i dala je sve od sebe. Odustajanje je bila zadnja opcija za nju. U tom trenutku sam sebi rekla: Okej, osvoji neki gem i to je to'. Onda sam imala tri meč lopte na njen servis i normalno je da sam pomislila, evo ga, osvojit ćeš meč. Nisam ništa loše uradila na tim meč loptama, ona je jednostavno bila agresivna i pogađala je sve".

Inače, Pliškova će u polufinalu igrati protiv osvajačile US Opena Naomi Osake.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti