Serena prošla dalje, kraj za Venus

Wimbledon

Serena prošla dalje, kraj za Venus

Midhat Šljivak

Serena Williams plasirala se u osminu finala Wimbledona.

Nekadašnja vladarka svjetskog tenisa danas je savladala francusku teniserku Kristinu Mladenović sa 2:0, po setovima 7:5 i 7:6, te je prošla u narednu rundu.

Tamo je čeka Evgenija Rodina koja je napravila veliko iznenađenje pobjedom nad Madison Keys sa 2:1 i Serena će u ovom duelu biti favoritkinja.

Starija sestra Williams, Venus, oprostila se od nastupa. Od nje je sa 2:1, po setovima 6:2, 6:7 i 8:6 bila bolja holandska teniserka Kiki Bertens.

Treba istaći da je plasman u osminu finala ostvarila i Hrvatica Dona Vekić koja je sa 2:0 (7:6 i 6:1) savladala Yaninu Wickmayer.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi