Serena prošla dalje, US Open ostao bez druge i treće igračice svijeta

Zakuhava se u New Yorku

Serena prošla dalje, US Open ostao bez druge i treće igračice svijeta

Američka teniserka Serena Williams plasirala se u novo četvrtfinale US Opena i to nakon što je danas pobijedila Hrvaticu Petru Martić sa 2:0 u setovima.

Serena je bila veliki favorit na ovom meču obzirom da je ona ipak šestostruka šampionka ovog turnira, a do trijumfa je došla bez većih problema.

Slavna Amerikanka je slavila sa 6:3 i 6:4 i svojoj rivalki je samo jednom dozvolila da joj oduzme servis.

Inače, Serena se u jednom trenutku meča povrijedila jer je pala i uganula zglob, pa je zatražila i medicinsku pomoć. Ipak, nakon toga smogla je snage da nastavi meč i na kraju iostvari pobjedu.

Ona će u četvrtfinalu igrati protiv 18. teniserke svijeta Qiang Wang koja je u osmini finala izbacila drugu svjetsku teniserku Ashleigh Barty.

Osim njih dvije četvrtfinala se danas domogla i šesnaesta teniserka svijeta Johanna Konta koja je izbacila treću teniserku Karolinu Pliškovu.

Današnji program zaključuju Svitolina i Keys koje će na teren od 1.00 sati iza ponoći. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi