Serena proživjela traumu: Skoro sam umrla nakon porođaja

Otkrila da je imala velikih problema

Serena proživjela traumu: Skoro sam umrla nakon porođaja

Legendarna američka teniserka Serena Williams je početkom septembra prošle godine postala majka, a u intervjuu za CNN je otkrila da je imala velikih problema nakon porođaja.

Kako je rekla, porođaj je prošao dobro ali nakon toga su uslijedile prave traume. Zahvaljujući ljekarima, ali i sreći, Serena je izbjegla najgori scenarij.

"Skoro sam umrla nakon porođaja. On je prošao dobro, bila sam sretna što držim dijete u naručju, ali sljedećih šest dana su bili kao iz pakla", započela je Serena svoju priču.

"Sve je počelo s plućnom embolijom koja je izazvala ozbiljne komplikacije. Zbog snažnog kašlja popucali su mi šavovi od carskog reza. Ležala sam na operacijskom stolu kada su ljekari našli ogroman hematom trbuhu. Tromb je mogao otići na pluća u bilo kom trenutku".

"Sreća je što sam bila pod nadzorom nevjerovatnog ljekarskog tima i medicinskih sestara u bolnici s najmodernijom opremom. Zahvalna sam im dok sam živa. Da nije bilo njihove profesionalnosti, mene ne bi bilo na ovom mjestu", zaključila je vlasnica 23. Grand Slam titula.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi