Serena se vratila i slavila sigurnu pobjedu

Amerikanka u drugom krugu Indian Wellsa

Serena se vratila i slavila sigurnu pobjedu

Slavna američka teniserka Serena Williams vratila se danas tenisu nakon više od godinu dana te je u 1. kolu Mastersa u Indian Wellsu porazila kazahstansku teniserku Zarinu Diyas sa 2:0 u setovima. 

Serena je imala malih problema da osvoji prvi set jer se Diyas veoma dobro držala i spasila je pet brejk lopti prije nego što je Serena u posljednji čas napravila brejk, povela sa 6:5 i kasnije sigurnim servisom stigla do prvog seta.

U drugom setu je viđena potpuno druga priča jer su se brejkovi redali kao na traci, baš kao što to i priliči ženskom tenisu. Serena je čak četiri puta oduzela servis protivnici, a Diyas je napravila dva brejka te je na kraju bilo 6:3 za Amerikanku.

Serena će u narednoj fazi igrati protiv Kiki Bertens, a ako prođe u šesnaestinu finala, veoma je moguć susret protiv sestre Venus.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi