Serena: Venus mi je inspiracija, ponosna sam na nju

Mlađa sestra Williams pred finale

Serena: Venus mi je inspiracija, ponosna sam na nju

Venus i Serena Williams će u subotu ujutru igrati veliko finale Australian Opena.

Sestre Williams plasirale su se u veliko finale nakon jutrošnjih pobjeda protiv Coco Vandeweghe, odnosno Mirjane Lučić-Baroni. Bit će ovo ukupno 28. meč sestara Williams, a 15. na Grand Slam turnirima. Zanimljivo da su odigrale i osam mečeva u finalima Grand Slamova, a Serena vodi sa 6:2. U ukupnim duelima Serena vodi sa 16:11, a na Grand Slam turnirima sa 9:5.

Mlađa sestra Williams, Serena, poručila je nakon jutrošnjeg meča da je ponosna na svoju sestru i da joj je ona inspiracija.

"Ponosna sam na nju, ona mi je ispiracija. Ona je moja sestra, život, ljubav...Znači mi sve na svijetu i veoma sam sretna zbog njenih rezultata. Također, ona mi je najteža protivnica jer niko me nije pobijedio toliko puta kao ona. Ko god da pobijedi, to ćemo biti mi. Prošle smo mnogo toga i zaslužile smo da budemo ovdje. Jedna od nas će osvojiti Grand Slam i mnogo sam sretna zbog toga", rekla je Serena. 

Serena za sada ima osvojena 22 Grand Slam turnira, dok je Venus stala na sedam. Venus će u subotu imati priliku da osvoji svoj prvi naslov na Australian Openu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi