Serena Williams još uvijek ne razmišlja o penzionisanju

Ima motiv da i dalje igra

Serena Williams još uvijek ne razmišlja o penzionisanju

Samir Mlaćo
Iskusna američka teniserka Serena Williams za sada ne planira o odlasku u penziju.

Istiće da nije sigurna kada će doći dan o okončanju profesionalne karijere, te da je spremna za nove izazove.

Ova 40-godišnja teniserka ističe da ide iz dana u dan.

“Ovaj sport je intenzivan, imat 11 mjeseci takmičenja u godini dana. Žividm od dana do dana, ne planiram ništa za sutra“, jasna je bila Williams.

Zanimljivo da je Serena posljednji put na Grand slemovima slavila 2017. Godine i to na Australian Openu.

Jučer je teniski svijet ostao u šoku kada je potvrđeno da se WTA broj 1 Ashleigh Barty odlučila penzionisati u 25 Barty je posljednji meč igrala 29. januara kada je osvojila Australian Open, a nedavno je komentarisala da neće igrati na turneji po Sjevernoj Americi jer se nije oporavila dovoljno dobro.

Oglasi

Međutim, na objavljenom videu na Instagramu je potvrdila da više nikad neće zaigrati tenis.

"Danas je komplikovan dan, prepun emocija jer se opraštam od tenisa. To je prvi put da sam to rekla i teško je reći. Sretna sam i spremna u svom srcu, znam da je vrijeme i da je to ispravna stvar", kazala je Barty.godini.

"Zahvalna sam na svemu što mi je tenis dao, ali znam da je vrijeme da se krene po druge snove", poručila je Australka.

"Ne osjećam u sebi više tu fizičku i emotivnu motivaciju koja je potrebna da se bude na vrhu. Izmorena sam, nemam više šta da dam, za mene je uspjeh to što sam tenisu dala sve što imam."

Barty je bila na broju 1 svjetske liste 119 sedmica. U karijeri je osvojila 15 titula u singlu, te 12 u dublu. Osvojila je po jedan Roland Garros, Wimbledon i Australian Open.

Ona se prvi put od tenisa oprostila u periodu od 2014. do 2016. godine. Tada je na kratko igrala kriket. Kada je počela pandemija koronavirusa nije igrala tenis 11 mjeseci. Sada se po treći put oprašta od tenisa i to definitivno.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi