Serena Williams razočarala svoje navijače

Bol je bila jača od želje

Serena Williams razočarala svoje navijače

S. Grebović

Nekada prva, a danas 22. igračica planete, Serena Williams, ipak neće učestvovati na US Openu.

Jedna od najtrofejnijih teniserki planete svih vremena danas je saopštila kako neće biti dio posljednjeg Grand Slama sezone, US Opena i pored velike želje.

Ova 39-godišnja Amerikanka je nakon Federera i Nadala još jedno u nizu od velikih imena koje ove godine neće igrati na US Openu.

"Nakon pažljivog razmatranja situacije i savjeta doktora, odlučila sam da se povučem sa US Opena i dozvolim svom tijelu da se potpuno oporavi. New York je jedan od najuzbuljivijih gradova na svijetu i mjesto na kome najviše volim da igram. Hvala svima na podršci. Vidimo se uskoro“, izjavila je Serena.

Američka teniserka je doživjela nezgodnu povredu na ovogodišnjem Wimbledonu kada je morala zbog jakih bolova da preda meč u prvom kolu svojoj rivalki Sasnovichovoj.

U pitanju je bila tetiva desne noge koja je napukla. Williams, koja iza sebe ima 23 Grand Slam titule, očigledno još uvijek nije uspela da se oporavi od ove povrede i očigledno da još ne namjerava da kaže "dosta" aktivnom bavljenju tenisa.

Top Komentari

dinass
Guzica joj bila sve veca.pa.ostatak tijela popusto pod pritiskom.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi