Serena Williams ne ide na Olimpijske igre: "Ne bih sad da govorim o razlozima, možda jednog dana..."

Amerikanka odustala

Serena Williams ne ide na Olimpijske igre: "Ne bih sad da govorim o razlozima, možda jednog dana..."

Edmir Škorić

Američka teniserka Serena Williams neće nastupati na Olimpijskim igrama u Tokiju.

Na press konferenciji prije početka Wimbledona Serenu su upitali da li će igrati na Olimpijskim igrama, a ona sve šokirala poručivši da neće.

Nisu poznati razlozi takve odluke, s obzirom da će igrati Wimbledon i očito nije povrijeđena. Osvojila je četiri olimpijske medalje. Osim zlata u Londonu 2012. godine, osvojila je i tri turnira u paru sa sestrom Venus Williams 2000. 2008. i 2012. godine.

"Mnogo je razloga zašto sam donijela ovu odluku. Ne želim sada razgovarati o njima, možda jednog dana", priznala je Serena Williams tokom press konferencije.

Neslužbeno, jedan od razloga za donošenje takve odluke može biti činjenica da organizatori Igara ne pristaju na kontakt olimpijaca sa svojim porodicama.

Ona ima trogodišnju kćer i nedavno je kazala da "ne bi mogla ni 24 sata provesti bez nje". Vjerovatno u tome leži razlog njenog propuštanja Olimpijskih igara.

Olimpijske igre u Tokiju započinju 23. jula. Teniski turniri započet će dan kasnije, 24. jula, a posljednje finale igra se 1. augusta.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi