Serena Williams je znala da ovaj dan jednom mora da dođe: "Ovdje sam da vam kažem..."

Najavila kraj uspješne karijere

Serena Williams je znala da ovaj dan jednom mora da dođe: "Ovdje sam da vam kažem..."

E. Škorić

Nekada najbolja teniserka svijeta Serena Williams, koja ima čak 23 Grand Slam naslova, odlučila je da završi s tenisom.

40-godišnja Amerikanka je u razgovoru za magazin Vogue kazala da će završiti profesionalnu karijeru nakon US Opena, turnira koji traje od 29. avgusta do 11. septembra).

"Nikad mi se nije sviđala riječ povlačenje. Možda je najbolja riječ da to opišem da sam u evoluciji", rekla je Serena, dodavši:

"Ovdje sam da vam kažem da se udaljavam od tenisa prema drugim stvarima koje su mi važne".

Teniserka, koja će za mjesec dana napuniti 41 godinu, želi da joj sljedeći US Open, Grand Slam koji je osvajala šest puta, bude posljednji u dugoj karijeri.

Trenutno Serena Williams nastupa na WTA 1000 turniru u Torontu, gdje je u prvom kolu pobijedila Nuriju Párrizas i tako ostvarila svoju prvu pobjedu nakon više od 400 dana.

Nakon što je prošle godine igrala na Wimbledonu, Serena je prestala s takmičenjima zbog fizičkih problema, iako nikada nije službeno objavila da se povlači. Godinu dana kasnije, Williams je najavila da će se vratiti na Wimbledon, upravo tamo gdje nije uspjela proći prvo kolo. Sada Sjevernoamerikanka razmišlja o turneji po svojoj zemlji, gdje želi ostaviti tenis s dobrim okusom u ustima.

Ona je 2017. godine rodila svoju trenutno jedinu kći Olympiju, a upravo zbog porodice planira prestati s tenisom.

Osim šest naslova US Opena, Serena ima sedam titula na Wimbledonu, tri na Roland Garrosu i sedam na Australian Openu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi