Katastrofalno ponašanje djevojke koja je izbacila Serenu Williams

Tan je razočarala

Katastrofalno ponašanje djevojke koja je izbacila Serenu Williams

E. Škorić

Francuska teniserka Harmony Tan proslavila se na startu Wimbledona pobijedivši Serenu Williams u prvom kolu, a onda je ostavila jako ružan dojam o sebi nakon jednog nekorektnog poteza.

Tamara Korpatsch je trebala sa Tan da nastupi u parovima, no Francuskinja joj je okrenula leđa. Poslala joj je poruku i otkazala zajednički nasutp.

"Tek jutros mi se javila. Samo sat vremena prije početka meča. Jako sam tužna, razočarana, ali i ljuta što nisam mogla odigrati prvi meč parova u karijeri na Grand Slam turniru. Nije fer, nisam to zaslužila", napisala je Tamara Korpatsch na Instagramu. 

Njemica, koja je u utorak ispala u prvom kolu pojedinačnog turnira u Wimbledonu, u srijedu je trebala debitovti u igri parova, ali joj je buduća partnerka "zabila nož u leđa".

Službeni razlog izostanka Francuskinje bila je povreda natkoljenice, ali je evidentno da je samo htjela da se fokusira na singl i da se po mnogima "ufurala" nakon što je izbacila slavnu Amerikanku Serenu Williams..

Suparnice dvojcu Korpatsch-Tan trebale su biti Nadija Kiczenok iz Ukrajine i Raluca Olaru iz Rumunije. Njemačko-francuski par zamijenili su Valentini Grammatikopoulou iz Grčke i Peangtarn Plipuech iz Tajlanda.

Zanimljivo, i Korpatsch je iza sebe imala dugu partiju baš kao i Tan, koja je nakon velike borbe pobijedila Serenu Williams. Njemica je u utorak izgubila od Britanke Heather Watson sa 7:6 (7), 5:7, 2:6, a njihov meč trajao je 2 sata i 35 minuta. Tan se ipak odlučila odmoriti prije susreta 2. kola u kojem će se suočiti sa Sarom Sorribes Tormo.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi