Šetkić nakon preokreta do drugog kola Challengera u Italiji

ATP Challenger u Genovi

Šetkić nakon preokreta do drugog kola Challengera u Italiji

D. Rakanović

Bosanskohercegovački teniser Aldin Šetkić (179. ATP) plasirao se u drugo kolo ATP Challengera u Italiji. 

On je u prvom kolu Challengera u Genovi nakon preokreta savladao domaćeg tenisera Marca Cecchinata sa 2:1, po setovima 1:6, 7:6, 6:3, za dva sata igre. 

Italijan je odlično ušao u meč, napravio dubli break i sa 6:1 slavio u prvom setu. 

Na startu drugog seta Šetkić gubi servis, da bi nakon toga obojica tenisera sigurno servirala do desetog gema. Tada je Šetkić napravio break za 5:5, ali ga u narednom gemu nije potvrdio, pa je Cechinato servirao za pobjedu. 

Šetkić uspijeva ponovo da oduzme servis Italijanu i odvede set u tie-break. U odlučujućem trinaestom gemu Šetkić je napravio break više i odveo meč u treći set. 

U odlučujućem setu Šetkić već na startu oduzima servis protivniku. Aldin do kraja meča sigurno servira, a u devetom gemu pravi još jedan break za pobjedu (6:3) protiv 102. igrača na ATP listi. 

Šetkić će u drugom kolu igrati protiv Grka Stefanosa Tsitsipasa koji je na startu turnira bio bolji od argetinskog tenisera Guida Andreozzija sa 2:0. 

ATP Challenger u Genovi igra se za nagradni fond od 127.000 eura. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi