Shapovalov izbacio Nishikorija

ATP Acapulco

Shapovalov izbacio Nishikorija

U jednom od derbi mečeva 1. kola ATP turnira u Acapulcu kanadski teniser Denis Shapovalov izbacio je Japanca Keija Nishikorija pobijedivši ga sa 2:1 u setovima.

Nishikori je igrao veoma dobro u februaru mjesecu jer je osvojio turnir u Dallasu, a u New Yorku je stigao do polufinala. Ipak, ovo mu je, nakon tog poraza u New Yorku, bio drugi vezani u samo devet dana.

Shapovalov je izgubio prvi set sa 7:6, ali zato je naredna dva dobio sa 6:3 i 6:1 te je prošao u osminu finala ovog turnira nakon čak dva sata i 20 minuta igre.

Kanađanin će u narednoj fazi igrati protiv boljeg iz meča Cameron Norrie-Dominic Thiem koji je na rasporedu nešto ranije tokom noći. Osim Shapovalova za sada je dalje prošao i Australac Ebden koji je napravio iznenađenje jer je izbacio Sama Querreyja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi