Sharapova ipak igra na Australian Openu

Ruskinja dobila pozivnicu

Sharapova ipak igra na Australian Openu

Admin Čaušević

Maria Sharapova će nastupiti na Australian Openu nakon što su organizatori prvog Grand Slama u sezoni poslali pozivnicu. 

Sharapova je trenutno 147. teniserka svijeta i novu tenisku sezonu počela je porazom na turniru u Brizbjenu od Jennifer Bradi sa 2.1 u setovima.

Direktor Australian Opena, Craig Tiley je potvrdio kako je upućena pozivnica ruskoj teniserki koja je 2008. godine osvojila ovaj turnir.

Sharapova je u 2019. godini nastupila na svega osam turnira, a u prošlosezonskom izdanju Australian Opena zaustavljena je u prvoj rundi od Ashleight Bardy.

Inače, ovogodišnji Australian Open igrat će se od 20. januara do 2. februara. Titulu u muškoj konkurenciji brani Novak Đoković, a u ženskoj Naomi Osaka. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi