Simona Halep je šesta teniserka iz Top 10 koja propušta US Open

Ne želi riskirati

Simona Halep je šesta teniserka iz Top 10 koja propušta US Open

Edmir Škorić

Rumunska teniserka Simona Halep, druga igračica WTA liste, odbila je igrati na US Openu.

Ona se, kao i mnoge teniserke i teniseri, odlučila zbog pandemije koronavirusa propustiti turnir u New Yorku.

"Nakon razmatranja svih faktora i neobičnih okolnosti u kojima živimo, odlučila sam ne putovati u New York i neću igati na US Openu. Uvijek sam govorila da će moje zdravlje biti u središtu moje odluke, pa bih radije ostala i trenirala u Evropi", izjavila je Simona dan nakon osvojenog turnira u Pragu.

Pobjednica Wimbledona 2019. dodala je da zna da su organizatori turnira i WTA naporno radili na organiziranju sigurnog događaja i da želi svima uspješan turnir.

Ona je šesta teniserka iz Top 10 koja neće biti na US Openu. Prethodno su otpale Barty, Svitolina, Andreescu, Bertens i Benčić.

U muškoj konkurenciji prošlogodišnji pobjednik i drugi igrač svijeta, Španac Rafael Nadal otkazao je svoj nastup, kao i Švicarac Roger Federer, koji je sezonu već završio zbog povrede.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi