Šampionka je reket zamijenila četkom i valjkom

Simona Halep u dobrotvornoj akciji

Šampionka je reket zamijenila četkom i valjkom

Edmir Škorić

Najbolja rumunska teniserka Simona Halep nalazi se trenutno u Sjedinjenim Državama gdje se priprema za nastup na Miami Openu.

Turnir u Miamiju igra se od 22. marta do 3. aprila, a rumunska teniserka je prije početka turnira učestvovala u jednom plemenitom projektu. Na inicijativu nevladine organizacije sa sjedištem u Miamiju koja se bavi renoviranjem domova, šampionka Roland Garrosa i Wimbledona je ostavila na jedan dan teniski reket i dobila u ruke valjak i četku.

Organizacija se zove "Rebuilding Together", a ovoj akciji priključili su se i ATP igrači Casper Ruud i Fabio Fognini.

Halep je sa osmijehom na licu učestvovala u renoviranju domova, a sada se okreće turniru, gdje je u prvom kolu čeka pobjednica meča Greetjke Minnen - Daria Gavrilova Saville.

Simonu Halep kladionice vide kao drugu favoritkinju turnira u Miamiju. Najvećim favoritom smatra se Poljakinja Iga Swiatek, koja je osvojila Indian Wells prije nekoliko dana.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi