Jedna od najboljih na svijetu na zahvatu kod plastičnog hirurga: Poznata cijena koju je platila
Foto: Twitter

Operisala nos

Jedna od najboljih na svijetu na zahvatu kod plastičnog hirurga: Poznata cijena koju je platila

Eldar Ganibegović

Simona Halep obznanila je objavom na Twitteru da je operisala nos jer je imala problema s disanjem. Osim toga, hirurg je napravio i estetski zahvat.

Rinoplastika kojoj je Halep bila podvrgnuta podrazumijeva oporavak u dvije faze: prva od 10 dana (upala tkiva), a druga se sastoji od unutarnjeg ožiljka i završava se tek nakon 3-4 mjeseca. Cijena intervencije bila je 5.200 eura. 

Popescu, doktor koji je operisao 9. teniserku svijeta, tvrdi da se 75 posto pacijenata koje je on operisao otpusti osam sati nakon operativnog zahvata, prenosi ProSport .

Ukupno vrijeme mirovanja nakon operacije je oko sedam dana, a modrice se pojavljuju oko očiju.

"Kao što neki od vas već znaju, već neko vrijeme imam problema s nosem i to se pogoršalo tijekom ljeta, posebno u Washingtonu. Zbog tog problema nisam mogla disati na optimalnoj razini, a noću su se problemi pogoršavali. 

Jedini način rješavanja ovog problema bila je operacija. Intervenciju je obavio doktor Daniel Popescu, koji je iskoristio priliku i za estetski zahvat. Hvala! Također želim zahvaliti dr. Ulei Alex.

Sve je dobro prošlo. Trebat će mi nekoliko sedmica odmora prije nego što mogu nastaviti s fizičkim aktivnostima. Vidimo se uskoro na teniskom terenu", napisala je Simona Halep na Twitteru.

Ako ne bude nepredviđenih događaja, Simona Halep će ove godine nastupiti na Transilvania Openu od 10. do 16. oktobra, gdje treba braniti finale, te na Guadalajara Openu (17. - 23. oktobra).

Rumunka se nada da će se plasirati na Turnir prvaka koji se iz Kine preselio u Teksas i koji će se održati od 31. oktobra do 7. novembra. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi