Sjećanje na Australian Open je još friško, može li Džumhur uzvratiti Monfilsu?
Džumhur će, baš kao i jučer, otvoriti program turnira u Rotterdamu, barem kada je u pitanju single konkurencija.

Na programu četvrtfinale Rotterdama

Sjećanje na Australian Open je još friško, može li Džumhur uzvratiti Monfilsu?

Bosanskohercegovački teniser Damir Džumhur danas će ponovo na teren.

Najbolje rangirani teniser iz naše zemlje igra sjajno ove sedmice na turniru u Rotterdamu pa je stigao do četvrtine finala gdje će snage odmjeriti protiv Francuza Gaela Monfilsa.

Džumhur je na putu do ove faze takmičenja pobjeđivao dvojicu tenisera protiv kojih ima pozitivan omjer - Stefanosa Tsitsipasa i Mikhaila Kukushkina. Ipak, sada će nasuprot sebe imati tenisera koji ga je nedavno pregazio na Australian Openu.

Monfils je u januaru mjesecu pobijedio Džumhura sa 3:0 na prvom Grand Slam turniru sezone. Bilo je uvjerljivih 6:0, 6:4 i 6:0. Jasno je da razlika u kvaliteti uopšte nije tolika i da se Damir može nositi sa 33. teniserom svijeta, a nadamo se da će to danas i pokazati.

Inače, kladionice Monfilsa vide kao velikog favorita danas. MOZZART nudi kvotu 1,25 na pobjedu Monfilsa, dok je koeficijent na trijumf našeg tenisera 3,55.

Podsjetimo, meč počinje u 12.30 sati.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi