Džumhur vrlo brzo na terenu: Može li pobijediti i Kukushkina?

Bh. teniser učestvuje na turniru u Rotterdamu

Džumhur vrlo brzo na terenu: Može li pobijediti i Kukushkina?

Najbolje rangirani bosanskohercegovački teniser Damir Džumhur danas će u osmini finala turnira u Rotterdamu (tvrda podloga - dvorana) odmjeriti snage sa Kazahstancem Mikhailom Kukushkinom.

Podsjetimo, naš Damir je jučer napravio veliko iznenađenje jer je porazio Grka Stefanosa Tsitsipasa, trećeg nosioca na ovom turniru. Sada mu slijedi susret protiv Kukushkina koji je 53. teniser svijeta i protiv kojeg svakako ima velike šanse.

Kukushkin je u prvom kolu porazio Holanđanina Robina Haasea sa 2:0 u setovima, ali međusobni omjer protiv Džumhura mu nije pozitivan. Njih dvojica su odigrala tri meča u karijerama, a Džumhur je uspješniji jer ima dvije pobjede i to baš u posljednja dva susreta.

Ipak, bez obzira na to, Kukushkin je po kladionicama blagi favorit. MOZZART nudi kvotu 1,80 na Kazahstanca, dok je koeficijent na Damira 1,90.

Ukoliko se planirate kladiti na ovaj meč, morate požuriti, obzirom da meč počinje za otprilike pola sata.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi