Skandal na Roland Garrosu: Zaposlenici popunjavali prazna mjesta na tribinama

Jednostavno rješenje

Skandal na Roland Garrosu: Zaposlenici popunjavali prazna mjesta na tribinama

S. Grebović

Organizatori drugog Grand slama sezone tražili su od svojih zaposlenika da popune prazna mjesta u ložama namjenjenim sponzorima tokom subotnjih mečeva muškog polufinala i ženskog finala zbog slabe posjećenosti.

Tokom čitavog turnira sjedišta namjenjena navišim zvanicama češće su bila prazna nego popunjena, a kao razlog tome vlasnici tih ulaznica su više uživali u sadržajima van terena nego što im je nuđeno na samim mečevima.

Gledalište u Parizu nije bilo ispunjeno čak ni tokom dvoboja Rafaela Nadala i Rogera Federera. Situacija nije bila bolja ni jučer, pa je Teniski savez Francuske došao na ideju da zaposlenima ponudi da svojim prisustvom popune prazna mjesta.

"Zbog promjene rasporeda za subotu, menadžment turnira ima zadovoljstvo da zaposlenima od strane Saveza i njihovim saradnicima obezbjedi pristup ložama od 12 sati kako bi gledali završnicu muškog polufinala i početak ženskog finala", navodi se u mailu koji su dobili svi zaposleni, a u čiji je posjed stigao Reuters.

U istom mailu piše i da svi koji budu išli na tribine moraju da napuste svoja sjedišta kada na se na iste vrate zvanice te da skinu svoje akreditacije i da ništa ne objavljuju na društvenim mrežama.

Niko iz Teniskog saveza Francuske još uvijek nije komentarisao ove navode.

Inače, danas je Španski teniser Rafael Nadal osvojio svoj 12. Roland Garros i to nakon što je u finalu pobijedio Austrijanca Dominica Thiema rezultatom 3:1 u setovima. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi