Skromni Federer: Neko ko ima 36 godina ne može biti favorit

Roger pred Australian Open

Skromni Federer: Neko ko ima 36 godina ne može biti favorit

Švicarski teniser i drugi reket svijeta Roger Federer navikao nas je na skromne izjave tokom čitave karijere, a jednu takvu je dao i pred ovogodišnji Australian Open.

Iako je prošle sezone osvojio ovaj turnir, Roger smatra da se, kao 36-godišnjak, ne može smatrati za favorita ni na jednom turniru.

"Umanjujem svoje šanse samo iz razloga jer smatram da neko ko ima 36 godina ne bi trebao biti favorit na nekom turniru. U ovoj fazi moje karijere sve shvatam opuštenije. Osjećam da bi Rafa, poslije sezone kakvu je imao, i Novak, bez obzira što je nepoznanica kako se osjeća, mogli da budu također favoriti", rekao je Federer i osvrnuo se na proišlogodišnje izdanje AO.

"Prošle sezone sam Australian Open posmatrao kao turnir na kojem želim vidjeti šta može da se desi. Možda je to slična situacija kao sa Novakom ili Stanom u ovom trenutku. Nisam bio 100 posto spreman, ali nikada ne znate šta se može desiti za sedmicu dana. Ako ste na turniru, dajete sebi šansu. To se meni desilo prošle godine", rekao je Federer.

Podsjetimo, Švicarac će u prvom kolu igrati protiv Aljaza Bedene, 51. tenisera svijeta.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi