"Bolje da ne igramo nikako nego da igramo bez publike"

Tako smatra Petra Kvitova

"Bolje da ne igramo nikako nego da igramo bez publike"

Češka teniserka Petra Kvitova smatra da bi bilo bolje otkazati Grand Slam turnire nego ih igrati bez publike. 

Ona je ovo izjavila tragom informacija da će se svi teniski turniri do daljnjeg igrati bez navijača.

"Voljela bih da igram na Grand Slam turniru, ali ako je bez publike, prije bih ih otkazala. Igrati Grand Slam turnir najveća je stvar u tenisu – navijači su naš motor i igrati bez njih ne čini mi se lijepo, to slamovi ne zaslužuju", kazala je 30-godišnjakinja.

Inače, ona je prije nekoliko dana u Pragu osvojila egzibicioni turnir koji je igran u neobičnim uslovima. Sakupljači loptica nosili su maske, publike nije bilo, a igrači se nisu smjeli pozdravljati međusobno.

Ipak, Kvitova je i iz toga izvukla pozitivne strane pa je nakon pobjede u finalu izjavila da je sretna jer je igrala tenis tri dana zaredom.

To nije jedini egzibicioni turnir koji će se igrati ovih dana u Evropi. Obzirom da su putovanja tenisera i međudržavne granice najveći problem za ponovno pokretanje ovog sporta, teniseri se odlučuju organizovati turnire na kojima bi igrali samo igrači iz jedne zemlje ili eventualno okolnih zemalja. Tako će početkom narednog mjeseca početi i Adrian Tour u organizaciji Novaka Đokovića.

Teniska sezona je inače suspendovana od početka marta i kako sada stvari stoje neće biti igranja do naredne godine.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti