Šok na startu US Opena: Simona Halep ide kući!

Prva nositeljica ispala

Šok na startu US Opena: Simona Halep ide kući!

Endin Čaušević

Takmičenje na US Openu danas je zvanično počelo mečevima prvog kola, a odmah smo dobili veliku senzaciju jer je ispala prva nositeljica Simona Halep.

Prva teniserka svijeta danas je pred sobom imala "lagan" zadatak u prvom kolu protiv Kaije Kanepi, ali je doživjela šok. Estonska teniserka je odigrala jedan od najboljih mečeva u karijeri i uspjela je poraziti Halep i poslati je kući.

Prvi set trajao je samo 29 minuta u kojem je Kanepi igrala sjajno, dok Halep kao da nije znala gdje se nalazi. Prva nositeljica osvojila je samo dva gema, a na kraju je Kanepi dobila set sa 6:2.

Estonka je u istom tempu nastavila u drugom setu i činilo se da će brzo završiti posao. Iako je vodila sa 4:2 Halep je uspjela da se vrati na 4:4 i izgledalo je da polako ulazi u svoj ritam. No, to je od Rumunke bilo sve jer je Kanepi naredna dva gema uspjela dobiti i slaviti sa 6:4, odnosno 2:0 u setovima.

Kanepi na kraju ni sama nije mogla da vjeruje kakvu senzaciju je napravila, odnosno da je poslala kući Simonu Halep koja je važila za prvu favoritkinju na US Openu.

US Open, 1. kolo:

Halep - Kanepi 0:2 (2:6, 4:6)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi