Šok u Melbourneu: Nadal otkazao učešće

Hendikep za Špance

Šok u Melbourneu: Nadal otkazao učešće

S. Grebović

Drugi reket svijeta, Rafael Nadal, neće biti na raspolaganju svojoj reprezentaciji u meču sa Australijom u okviru ATP Kupa.

Španija će snage odmjeriti sa Australijom u prvom kolu ATP Kupa, a umjesto Rafe u posljednji teren je uskočio Roberto Bautista Agut.

Kasnije se najbolji španski tenister oglasio na Twitteru gdje je obrazložio da se povukao sa Kupa zbog zdravstvenih problema.

"Pozdrav svima, tim i ja smo odlučili da ne igram danas u prvom meču na ATP kupu u Melburnu, budući da imam povredu donjih leđa. Nadam se da ću biti bolje u četvrtak. Imamo snažan tim zajedno sa Pablom Karenjom Bustom, Robertom Bautistom Agutom i Marselom Granoljersom. Naprijed Španija", napisao je Nadal.

Izostankom Nadala, Španiju će osim Aguta, koji će igrati protiv De Minaura, a Careno-Busta će se sastati sa Milmanom.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi