Stiglo upozorenje za Murrayja, posljedice bi mogle biti užasne

Puno rizikuje

Stiglo upozorenje za Murrayja, posljedice bi mogle biti užasne

Edmir Škorić

Škotski teniser Andy Murray upozoren je da bi mogao da ima katastrofalne posljedice ako nastavi profesionalnu karijeru.

Murray je početkom godine obavio hiruršku intervenciju i ugradio je vještački kuk nakon što je dugo patio od jakih bolova.

Vratio se tenisu nakon šest mjeseci, igrao je najprije dubl, potom i singl i nedavno je stigao do prvog pehara.

Želi da nastavi igrati na visokom nivou, ali sada ga je specijalista sa klinike u Cirihu, doktor Han Ridiger, upozorio da rizikuje puno.

"Da budem iskren, ne bih ni pomislio da je poslije takve operacije moguće vratiti se sportu. To zaista izgleda kao nemoguća misija, a Murrey mnogo rizikuje", rekao je.

"To je poznati metod. U ugrađenoj metalnoj protezi dvije površine se trljaju jedna o drugu. Prije deset godina je takav metod korišten u Švicarskoj, često sa katastrofalnim posljedicama. Takve intervencije trajno oštećuju tijelo", izjavio je Ridiger.

"Pokreti koji se prave pod tim protezama izuzetno su štetni. Može doći do ozbiljnih oštećenja kosti, nervnog sistema. A kod njega je to još rizičnije jer je profesionalni igrač. Dobijao sam zahteve da radim takve operacije, ali taj metod ne koristim i ne preporučujem nikome", zaključio je Ridiger.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti