Bivši osvajač Grand slama vraća se na terene: Stigle su ga godine i povrede, ali ne odustaje
FOTO: EPA

U 36. godini života

Bivši osvajač Grand slama vraća se na terene: Stigle su ga godine i povrede, ali ne odustaje

Haris Zilić

Iskusni švicarski teniser Stan Wawrinka (36) ponovo će biti na teniskim terenima.

Wawrinka je najavio povratak nakon više od godinu pauze zbog povrede stopala, a nastupat će na Challangeru u španskoj Maribelli koji počinje krajem marta.

Obzirom na težinu povrede koju je imao, ali i godine mnogi su smatrali da će Wawrinka završiti karijeru, ali iskusni teniser ima druge planove.

U svojoj karijeri osvojio je tri Grand slam titule, a prvi turnir nakon više od godinu dana pauze dočekat će na 232. pozicji na ATP listi. Kao cilj je postavio ulazak u TOP 50 do kraja kalendarske godine, naravno dosta toga će ovisiti i o tijelu kako će slušati i reagovati nakon godinu dana pauze.

Turnir u Maribelli za Wawrinku će biti prvi Challenger nakon ljeta 2020. godine, kada je igrao na Challenger turniru u Pragu, a podsjetimo da je u karijere osvojio 16 ATP naslova. Igrao je i na Australian Openu 2021. godine

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi