I Stan Wawrinka odustao od US Opena

Zbog loše situacije u New Yorku

I Stan Wawrinka odustao od US Opena

E. Škorić

Švicarski teniser Stan Wawrinka odustao je od US Opena.

US Open će početi 31. avgusta i trajat će do 13. septembra, a na njemu će nedostajati mnogo kvalitetnih tenisera i teniserki, koji zbog povreda ili jednostavno zbog straha od koronavirusa ne žele igrati na prvom Grand slamu sezone.

Wawrinku, inače 17. igrača svijeta, brine trenutna epidemiološka situacija u New Yorku i zbog toga je odlučio da odustane od nastupa.

Odlučio se Švicarac ipak igrati neke manje turnire u Evropi kako bi se spremio za Roland Garros koji će se igrati u septembru.

"Vidim izrazito osjetljivu zdravstvenu situaciju u New Yorku. Ne želim da putujem u SAD pod tim uslovima", izjavio je 35-godišnji osvajač US Opena iz 2016. godine.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi