Tsitsipas: Šta mi se najviše sviđa? Jedna žena, volio bih da dođe...

Grk pozvao poznatu glumicu

Tsitsipas: Šta mi se najviše sviđa? Jedna žena, volio bih da dođe...

Edmir Škorić

Grčki teniser Stefanos Tsitsipas (24) pobijedio je Jirija Lehecku (21) rezultatom 6:3, 7:6(2), 6:4 i plasirao se u polufinale Australian Opena.

Iako je mladi Lehecka (71. na ATP listi) imao turnir iz snova, ipak nije mogao da priredi senzaciju u duelu sa favorizovanim Tsitsipasom, koji je u tri seta došao do polufinala. Na putu do finala stoji još jedno Karen Kačanov.

Stefanos Tsitsipas nastavlja put prema prvom Grand Slam trofeju u karijeri, učinku koji bi mu donio i prvo mjesto na ATP listi.

Nakon što je za samo 2 sata i 19 minuta odradio posao na terenu, dao je zanimljive izjave nakon meča. Na pitanje bivšeg tenisera i reportera Eurosporta Jima Courirera šta mu se najviše sviđa ovdje u Australiji, Tsitsipas je dao odgovor koji se svima dopao:

"Australija je sjajna zemlja. Sviđa mi se puno stvari o ovoj zemlji. Zapravo, jedna od mojih omiljenih glumica je upravo iz Australije - Margot Robbie", kazao je Grk.

Oglasi

Courier mu je postavio novo pitanje: "Margot Robbie? Predlažete li sada nešto?”

"O da, volio bih je vidjeti na tribinama, jednog dana!", odgovara slavni teniser. "Dakle, sada službeno upućujete poziv glumici na vaš meč? Da bude jasno...".

"Apsolutno!", odgovorio je grčki teniser, a ne bi bilo iznenađen je da 32-godišnja Margot, glumica rođen a u Dalbyju, gradu od samo 13.000 stanovnika, dođe već u polufinalu kada bude odmjerio snage s Kačanovom.

Oglasi

Margot je bila nominovana za dva Oscara, a njeni najznačajniji filmovi su Odred samoubojica i Vuk s Wall Streeta, u kojima je igrala sporedne uloge.

Tsitsipas bi pobjedom nad Rusom izborio finale, a tamo bi ga čekao najvjerovatnije Novak Đoković, no srpski teniser prvo mora proći četvrtfinale u kojem se sastaje sutra od 9:30 sati protiv Andreja Rubljova, a u potencijalnom polufinalu sastaće se s jednim od Amerikanaca, Tommyjem Paulom ili Benom Sheltonom, koji su se neočekivano našli u četvrtfinalu i jedan od njih svakako će doći i do polufinala prog Grand Slama u sezoni.

Tsitsipas je trenutno u sretnoj vezi sa grčkom ljepoticom

Tsitsipas obožava slavnu glumicu iz Australije, ali ipak treba znati da je u vezi više od tri godine, mada poprilično "sakriva" svoju djevojku od javnosti. On je trenutno u vezi sa Theodrom Petalas, koja je rođena u Grčkoj i živi u Londonu. Trenutno radi kao strateg za agenciju za brendiranje i marketing.

Prethodno je živjela u New Yorku gdje je diplomirala, a ima i titulu magistra znanosti specijalizirana za upravljanje projektima i tehnologiju.

Oglasi

Petalas je također radila u modnoj industriji — 2015. radila je kao pripravnica u prodaji za modnu kuću sa sjedištem u Londonu, Mary Katrantzou.

Iako su informacije o porijeklu njihove veze rijetke, pretpostavlja se da se par upoznao preko porodice i prijatelja u New Yorku.

U prethodnim intervjuima za medije, Tsitsipas je objasnio da mu se Petalas svidjela od trenutka kada ju je upoznao. "Jako mi se sviđala, ali tada sam bio sramežljiv i nisam izražavao svoje osjećaje”, rekao je 2021. godine.

Stefanos Tsitsipas u društvu svoje djevojke Theodore Petalas

"Ali prije dvije godine, opet u New Yorku, pozvao sam je na spoj. Zamolio sam je da odemo u Brooklyn da napravim nekoliko fotografija i mislim da joj se to svidjelo. Snimio sam neke fotografije, koje su mi do danas najdraže", dodao je grčki teniser.

Naravno, budući da Petalas trenutno živi u Londonu, a Tsitsipas putuje na razne teniske turnire diljem svijeta, par je morao održavati vezu na daljinu. Ali unatoč izazovima, samo su postali jači.

Oglasi

“Malo nam je teško, jer ona živi u Londonu. Ali srećom, to nas nije dovelo do krajnosti. Ona dolazi na neke turnire da me podrži i tako možemo provesti neko vrijeme zajedno. Ona je moja najbolja prijateljica... Čujemo se svaki dan, već dvije-tri godine”, rekao je Tsitsipas ranije medijima.

Zanimljivo da i ona igra tenis, doduše amaterski, ali nekada razmjenjuju udarce na istom terenu. "Kad igram s njom, to mi je najdraži trenutak na terenu. Izmami mi veliki osmijeh na licu", dodao je.

Ispod i nekoliko fotografija australske glumice koju je pozvao na svoj meč i koju očito obožava, a kako izgleda - ni ne čudi.

[instagram]https://www.instagram.com/p/CJHtTSOFGQi/[/instagram]

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi