Povrijeđeni Tsitsipas nije želio odustati
Foto- Screenshot

Poražen od Humberta

Povrijeđeni Tsitsipas nije želio odustati

M. Šljivak

Grčki teniser Stefanos Tsitsipas poražen je u osmini finala Olimpijskih igara od Francuza Uga Humberta sa 2:1, po setovima 2:6, 7:6 i 6:2.

Jedan od favorita turnira krenuo je odlično u meč. Dobio je prvi set sa 6:2 i činilo se kako lagano ide ka plasmanu među osam najboljih.

Međutim, Humbert se vratio u drugom setu. Dobio je ovaj set sa 7:6, a u ovom dijelu meča dolazi i do povrede Tsitsipasa.

Grčkom teniseru se na terenu ukazala pomoć i on je usprkos velikim bolovima odlučio da nastavi ovaj duel.

Oglasi

Međutim, povrijeđen ništa nije mogao protiv Humberta. Uspio je i takav uzeti dva gema u posljednjem setu, ali francuski teniser je lagano stigao do osvajanja trećeg seta sa 6:2 i pobjede od 2-1.

Tsitsipasu svakako treba odati veliko priznanje zbog velike borbe jer bi rijetko ko na njegovom mjestu nastavio meč.

Ugo Humbert će u četvrtfinalu igrati protiv ruskog tenisera Karena Khachanova koji je bio bolji od Argentinca Diega Schwartzmana.

Olimpijski turnir, osmina finala:

Humbert - Tsitsipas 2:1 (2:6, 7:6, 6:2)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti