Stephens se provukla u treće kolo, dalje idu i Azarenka te Svitolina

Favoritkinje prošle dalje

Stephens se provukla u treće kolo, dalje idu i Azarenka te Svitolina

Američka teniserka i aktuelna osvajačica US Opena Sloane Stephens danas je jedva prošla u treće kolo posljednjeg Grand Slam turnira u sezoni.

Ona se sastala sa 134. teniserkom svijeta, Ukrajinkom Anhelinom Kalininom te ju je na kraju pobijedila sa 2:1 u setovima.

Kalinina je sjajno otvorila meč te je prvi set dobila sa 6:4 i već tada su se upalili alarmi kod treće teniserke svijeta. Stephens je sjajno ušla u drugi set te je odmah napravila dva brejka i povela 3:0. Do kraja seta Ukrajinka se uspjela vratiti i izjednačiti na 5:5, ali je Stephens ipak uspjela da osvoji set sa 7:5.

U trećem dijelu igre Stephens je ipak pokazala da ima puno više iskustva te je napravila dva brejka i slomila otpor protivnice te slavila sa konačnih 6:2.

Dalje ide i Bjeloruskinja Viktoria Azarenka koja je porazila Austrijanku Dariju Gavrilovu sa laganih 2:0 u setovima. U trećem kolu su joj se pridružile i Ukrajinka Elina Svitolina kao i Belgijanka Elise Mertens koje su svoje protivnice savladale također sa 2:0 u setovima.

U ovim trenucima dalje je prošla i legendarna Venus Williams koja je bila bolja od Italijanke Giorgi sa 2:0.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti